Vraag / Antwoord

Omdat we voorstander zijn van een transparante kredietverstrekking, met als prioriteit een raadgevende functie, geven we je graag een overzicht van de verschillende financieringen en het juiste gebruik ervan.

Overzicht van vragen / antwoorden

Bezoek onze FAQ

Badge

 1. 1. Werkt Bip&Go op alle snelwegnetten?
 2. 2. Als ik een auto heb met een caravan of een aanhanger, een camper, een motor of sidecar, kan ik dan de pass voor automatische betaling Bip&Go gebruiken?
 3. 3. Kan ik de Bip&Go-pas gebruiken op de speciale Liber-t-stroken met bagage op het dak (fiets enz.)?
 4. 4. Wat is automatisch betalen zonder stoppen?
 5. 5. Wat moet ik doen wanneer mijn Bip&Go-badge verloren of gestolen is?
 1. 1. Werkt Bip&Go op alle snelwegnetten?

  Ja, de badge Liber-t Bip&Go werkt op alle Franse snelwegnetten: Adelac, Alicorne, A’liénor, Alis, APRR, Arcour, Area, ASF, Atlandes, ATMB, Cofiroute, Escota, sanef, sapn.

  De snelwegbadge werkt ook op meer dan 250 Vinci-parkeerterreinen, het parkeerterrein Urbis van Tourny in Bordeaux, het parkeerterrein van de luchthaven Lyon Saint Exupéry en op het PEF-parkeerterrein van de luchthaven Parijs Roissy Charles de Gaulle 2 (Roissy CDG 2).

  De Bip&Go-pass werkt op het viaduct van Millau, de brug naar het Île de Ré, de brug van Normandië en van Tancarville en de tunnels Maurice Lemaire, Puymorens, Prado Carénage.

 2. 2. Als ik een auto heb met een caravan of een aanhanger, een camper, een motor of sidecar, kan ik dan de pass voor automatische betaling Bip&Go gebruiken?

  Veel voertuigen komen in aanmerking voor automatische betaling op de snelweg.


  Het is simpel: alles hangt af van de voertuigcategorie, dat wil zeggen het voertuigtype, zijn afmetingen en zijn gewicht.


  Liber-t accepteert 3 tolklassen (waarin alle meest gebruikelijke voertuigen zijn opgenomen):

  Klasse 1: voertuigen met of zonder aanhanger met een totale hoogte gelijk aan of lager dan 2 meter en een totaalgewicht (PTAC) van 3,5 ton of minder. Een auto bijvoorbeeld! Geen maximale lengte, dus met een aanhanger die niet hoger is dan de auto, werkt dit perfect. Een auto met bagage op het dak? Opgelet: boven 2 m hoogte moet u langs een klassieke strook het tolstation door en uw Liber-t-pas aan het loket presenteren.


  Klasse 2: voertuigen met of zonder aanhanger met een totale hoogte van meer dan 2 meter en minder dan 3 meter en een totaalgewicht (PTAC) van 3,5 ton of minder. U kunt uw Liber-t Bip&Go-badge gebruiken met de meeste campers en auto's met een caravan.  Let op, u kunt niet de speciale T-stroken voor auto's van klasse 1 gebruiken, omdat de toegang beperkt is tot 2 m hoogte. Neem de stroken voor vrachtwagens of de klassieke stroken en presenteer uw Bip&Go-badge voor automatische betaling aan het loket.


  Klasse 5: de Bip&Go-badge is ook voor motorrijders. Hij werkt voor motoren, sidecars en trikes.  U kunt de speciale T-stroken gebruiken. Motorrijders hebben een speciale strook voor automatische tolbetaling, rechts aan alle tolstations op de snelwegen A13 en A14 tussen Parijs en Caen.

 3. 3. Kan ik de Bip&Go-pas gebruiken op de speciale Liber-t-stroken met bagage op het dak (fiets enz.)?

  Om de speciale stroken voor Liber-t te gebruiken, mag uw voertuig met bagage niet hoger zijn dan 2 meter. Als u voertuig hoger isdan 2 m of als u hieraan twijfelt, kunt u een klassieke strook nemen met loket en uw Liber-t-pas laten zien.

 4. 4. Wat is automatisch betalen zonder stoppen?

  Aan de grote tolstations in Frankrijk kunt u bij automatisch betalen zonder stoppen door het tolstation rijden met een snelheid van 30 km/u. En zelfs tegen 50 km/u bij het tolstation van Montesson op de snelweg A14. Automatisch betalen zonder stoppen betekent vlotter rijden, brandstofbesparing en milieuvriendelijkheid door een lagere CO2-uitstoot.

 5. 5. Wat moet ik doen wanneer mijn Bip&Go-badge verloren of gestolen is?

  U moet dit onmiddellijk melden in de rubriek "Verloren of gestolen badge" van uw abonneezone of door te bellen naar het nummer (+33) 9 708 08 765 (oproep zonder bijkomende kosten). Dit is een definitieve verrichting die ervoor zorgt dat de Bip&Go-badge geblokkeerd wordt bij de rijstroken voor tolbetaling. Wanneer u dit vraagt, krijgt u onmiddellijk een andere badge tegen de prijs die op dat moment van toepassing is.
  Wanneer u uw Bip&Go-badge terugvindt, moet u hem bij een Bip&Go-klantenservicekantoor inleveren of per post terugsturen naar het volgende adres:
  Bip&Go
  Echangeur de Senlis
  CS 10193
  60 306 Senlis Cedex